Fidesz: egyre kevesebb pénzhez jut a parkolásból a XIII. kerület

Egyre kevesebb pénzt fizet be az önkormányzatnak az egyharmad részben XIII. kerületi tulajdonban lévő Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft., és egyre több folyik el részben a korrupció miatt – közölte Spaller Endre, az angyalföldi önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője csütörtökön Budapesten.

MNO
2009. 03. 12. 13:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtótájékoztatón ismertetett kimutatás szerint a cég 2006-ban még 350 millió forintot fizetett be az önkormányzatnak haszonbérleti díjként a parkolóórák után, 2008-ban viszont már csak 192 milliót. A befizetett összeg nagysága függ a társaság bevételeinek nagyságától is – fűzte hozzá. Elmondta: a cégnél az elmúlt években feltártak egy 200 millió forint értékű korrupciós ügyet, de a parkolási társaság semmit nem tett a korrupció megakadályozására. Mint mondta: egy vizsgálatban megoldásként szerepelt például az is, hogy a parkolóőröket lássák el GPS-szel felszerelt kézi számítógépekkel (PDA-val), amelyekkel nyomon követhetik a mozgásukat, ez azonban Spaller Endre álláspontja szerint nem megoldás a korrupció ellen. Szerinte a megoldás rövid távon a parkolási bérletek kiadása, hosszú távon pedig a parkolóházak, mélygarázsok építése lehet. A PDA-k beszerzése 40-50 millió forintba kerül, a pályázatot napokon belül kiírják – tette hozzá.

A parkolási társaságnál 2008 nyarán derült ki, hogy a parkolóőrök pénzt fogadtak el az autósoktól, akik cserében egész nap ugyanazon a helyen parkolhattak, és nem kellett kétóránként új jegyet vásárolniuk. Spaller Endre szerint hangfelvétel is bizonyítja, hogy erről legalább fél éven keresztül a cég vezetése is tudott, mégsem tettek ellene semmit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.