Körözést adtak ki a Kolompár-per egyik tanúja ellen

Az egyik tanú körözését rendeli el a Kecskeméti Városi Bíróság a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó perben, mert a tanú a szabályszerű idézésre nem jelent meg, s a rendőrség sem tudta őt elővezetni. Ezt Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró jelentette be a per keddi tárgyalásán.

MNO
2011. 06. 21. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácsvezető bíró azt mondta: a körözés elrendelése után a tanú nyomozati szakban tett vallomását fel lehet használni a bizonyítási eljárásban. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke és társai ellen 2009-ben indult büntetőper, majd újabb vádiratok benyújtása után az eljárásban három ügyet egyesítettek. A vád jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, magánokirat-hamisítás vétsége, sikkasztás bűntette és a számvitel rendjének megsértése.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.