Visszakövetelhető Simon Gábor fizetése

Több jogcímen is van lehetőség arra, hogy Simon Gáborral visszafizettessék képviselői jövedelmét.

Katona-Szilágyi
2014. 03. 20. 4:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszakövetelhető Simon Gábortól az elmúlt években felvett képviselői jövedelme – a Magyar Nemzet információi szerint lényegében ez szerepel az Országgyűlés mentelmi bizottsága által felkért Pécsi Tudományegyetem polgári jogi tanszékének állásfoglalásában. Úgy tudjuk, hogy a felsőoktatási intézmény több jogcímet is megnevezett, amelynek alapján az MSZP bukott elnökhelyettesével visszafizettethető a csaknem 36 millió forint. Az állásfoglalás tegnap érkezett meg az illetékes parlamenti bizottsághoz, amely várhatóan jövő hétfői, a tervek szerint utolsó ülésén fogja megvitatni.

Mesterházy volt helyettese és az „afrikai magyarok”

Fürst György, korábbi hatodik kerületi szocialista alpolgármester is nyitott számlát bissau-guineai útlevéllel ugyanott, ahol Simon Gábor – írja az Index; Mesterházy volt helyettesén kívül további nyolc magyar állampolgárnak volt bissau-gineai útlevélre nyitott számlája a MagNet Bankban. Közben a Magyar Nemzet arról írt, hogy több szocialista politikusnak is volt afrikai útlevele, az Indexnek nyilatkozó források szerint köztük Veres Jánosnak, a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminiszterének. A politikus tagadta az értesüléseket, és perrel fenyegetőzött.

 

A Fidesz ezek kapcsán felszólította Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy ne titkolózzon, hanem valljon színt arról, hány szocialista politikus rendelkezik hamis útlevéllel és titkos bankszámlával.

 

A teljes cikk a Magyar Nemzet csütörtöki lapszámában olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.