Párttársait is félrevezette Kunhalmi?

A választók mellett az MSZP-t is félrevezethette a múltjával kapcsolatban.

Magyar Nemzet
2014. 06. 30. 3:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választók mellett MSZP-s párttársait is félrevezethette a múltjával kapcsolatban Kunhalmi Ágnes – tudta meg a Magyar Nemzet. A fiatal politikus a lap információi szerint még az MSZP-ben sem vallotta be, hogy évekkel ezelőtt jogerősen elítélték közokirat-hamisítás miatt. A Magyar Nemzet szocialista forrásai arra hívták fel a figyelmet, amikor valaki az MSZP országgyűlésiképviselő-jelöltje lesz, ki kell töltenie egy etikai nyilatkozatot. Ebben fel kell tüntetnie az őt érintő olyan ügyeket, amelyekkel a választási kampányban esetleg támadhatják ellenfelei. Kunhalmi az áprilisi parlamenti választásokra készült közös baloldali lista előkelő, 13. helyén szerepelt, illetve egyéniben is elindult a százmillióit rejtegető megbukott szocialista elnökhelyettes, Simon Gábor körzetében a XVIII. kerületben. (Végül csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.) A Magyar Nemzet információi szerint azonban az etikai nyilatkozatban ennek ellenére sem jelezte korábbi bírósági ügyét. Szocialista párttársai is csak annyit tudtak a múltjáról, hogy nincs meg a diplomája.

Kunhalmi Ágnest vasárnap többször is kereste a lap telefonon és írásban, ám lapzártáig nem érték el, és visszahívást sem kaptak. Az MSZP politikusa, aki országgyűlési képviselősége mellett jelenleg a párt budapesti elnöki posztjára aspirál, saját maga ismerte el másfél hete a Hvg.hu-nak adott interjújában, hogy volt már dolga a törvénnyel. 2005 novemberében ugyanis jogerősen pénzbüntetésre ítélték közokirat-hamisításért egy diákigazolvánnyal való visszaélés miatt. Elmondta, a lejárt gimnáziumi diákigazolványára ragasztott egy érvényesítő matricát – amit az egyik barátja szerzett neki –, hogy diákbérletet tudjon venni. A csalást azzal indokolta, hogy a diákbérlet sokkal olcsóbb volt, ő pedig nehezen jött ki akkori fizetéséből. Bírósági ügyét arra hivatkozva vallotta be, hogy „ne a Fidesz-média legendagyártásából lehessen valami áltörténetet megismerni\". Ennek ellentmond, hogy azt is elismerte, az elmúlt hónapokban többen is érdeklődtek már nála, hogy valóban elítélték-e korábban.

Kunhalminak nem ez első kínos ügye a múltja miatt. A Magyar Nemzet írta meg márciusban, hogy a végzettségéről szóló adatokat utólag módosították az MSZP honlapján.

Eközben a balliberális oldalon egyre távolabbinak tűnik, hogy az érintett pártok között valamilyen egyezség szülessen arról, hogy milyen felállásban induljanak az őszi önkormányzati választáson. Az MSZP-s Horváth Csaba ugyanis újra teljes baloldali összefogást javasolt Budapesten, amelyben a főpolgármester-jelöltet, a kerületi polgármesterjelölteket és az összes önkormányzati képviselőjelöltet is közösen indítanák, és a listák is közösek lennének. Miközben a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nyitottságot mutat, az Együtt-PM határozottan elzárkózott a tervtől. A Szigetvári Viktor által vezetett párt önálló jelöltet állítana több kerületben is, egyes városrészekben pedig szerintük nincs is értelme összefogni, mert nem lehet legyőzni a fideszes indulót.

A Fidesz szerint közröhej, ami a baloldalon zajlik.

A teljes cikket a hétfői Magyar Nemzetben olvashatja!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.