Csak színleg vesztegetett volna a DK-s?

Orosz Ferenc állítása szerint nem szándékoztak pénzt adni a VÉSZ elnökének.

2014. 07. 19. 4:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz állítása szerint nem szándékoztak pénzt adni a VÉSZ elnökének, csupán kelepcébe próbálták csalni. A színjátékhoz két barátja segítségét kérte. Egyikük az a Dvorcsák Gyula volt, akiről korábban lapunk megírta: jelenleg a Pest megyei Erdőkertesen DK-s színekben politizál, korábban pedig MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt volt. Orosz Ferenc elmondta: Dvorcsák Gyulát 1980 óta ismeri, azonban pártkötődéséről nem tudott és nem is érdekelte. Visszautasította Éliás azon feltételezését, hogy a lejáratási kísérlet mögött a Demokratikus Koalíció állna, szerinte ugyanis ennek az egész ügynek semmilyen politikai vonatkozása nincsen. A volt titkár lapunknak elmondta: ő maga három évig dolgozott a VÉSZ-ben, és az ott tapasztalt visszás ügyek miatt mondott le 2012-ben, és ugyancsak emiatt találta ki a vesztegetési színjáték ötletét.

Mint azt csütörtökön megírtuk: Dvorcsák Gyula tavaly januárban arra próbálta rávenni Éliást, hogy a VÉSZ ne indítson akciót ellene cégének tartozása miatt. Az ügyben a rendőrség is nyomozott, ám bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást, mivel szerintük az összeg (állítólag 300 ezer forint) esetleges átadása nem irányult volna kötelezettségszegésre. Kerestük az ügyben a DK-t is, ám a pártnál nem válaszoltak e-mailben feltett kérdéseinkre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.