Azbeszt: hamarosan véget ér a történet

Legkésőbb jövő nyárra felszámolják az egykori selypi cementgyár környékét évek óta veszélyeztető azbesztszennyezést – írta szombati számában a Népszabadság az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkárára hivatkozva.

LR
2014. 12. 20. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beneda Attila a lapnak elmondta: a kormány – éppen a további megbetegedések kockázatának mérséklése érdekében – a gyorsabb és költségesebb megoldást választotta, amely alapján 4-6 hónap alatt 1,3 milliárd forintért számolják fel az azbesztszennyezést. Összesen 26,5 ezer tonna hulladékot szállítanak el a volt gyár területéről, és 10 centiméteres mélységig a talajt is lecserélik. Az államtitkár hozzátette: megkezdődtek a tárgyalások a lehetséges kivitelezőkkel, az elszállítás még a téli-tavaszi időszak alatt megtörténhet. A lap felidézte: a kormány szerdán adott zöld utat a terület megtisztításáról szóló javaslatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.