Három frakciótag kilépett az ózdi fideszes testületből

Ezzel ötre csökkent a Fidesz–KDNP-frakció tagjainak száma.

GB
2014. 12. 08. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janiczak Dávid azt írta, a három képviselő közül két városatya egyébként sem Fidesz-tag, de a Fidesz támogatásával indult, míg a harmadik képviselő, bár meg kívánja tartani Fidesz-tagságát, nem szeretne az ózdi frakció tagja lenni. A polgármester az MTI-nek azt mondta: ez a lépés azt mutatja, hogy sokan a frakción belül sem értenek egyet a Fidesz–KDNP véleményével. Hozzátette: ezeket a képviselőket „függetlenként lehet majd kezelni”, egyenként meg lehet beszélni velük a feladatokat és talán így könnyebb lesz az együttműködés is a testületen belül.

Fürjes Pál, Ózd korábbi polgármestere, a helyi Fidesz–KDNP-frakció vezetője a képviselők kilépésével kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: az Ózdon kialakult rendkívül feszült politikai helyzetben, vádaskodások miatt, inkább a békességet választva léptek ki a képviselők a frakcióból.

Szerinte „ezt a szennyáradatot”, ezt az állapotot másként nem lehet elviselni. „Ez az oka a döntésüknek” – tette hozzá. Úgy fogalmazott, ettől függetlenül a lendületük töretlen. „Van egy eskünk, amelyet betartunk, döntéseinkben Ózd városa a legfőbb vezérelv” – mondta Fürjes Pál.

Kitért arra: a frakció most kisebbségben van, ettől függetlenül nem mondott le a frakcióvezetői megbízatásáról. A frakcióvezetői poszt akkor szűnne meg, ha három fő alá csökkenne a létszám – mondta.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte a három képviselő kilépést a Fidesz–KDNP-frakcióból, hogy mindez az eddigi következetes jobbikos városvezetői munka eredménye, beleértve az előző városvezetés kétes ügyei feltárásának beindítását és az ózdi polgárok napi szintű tájékoztatását. Ez a helyzet „olyan lélektani és erkölcsi helyzetet teremthet, amely a Fidesz többségét is képes lebontani, ezzel egy újabb ponton dőlt meg a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza” – jelezte a pártigazgató.

A Borsod megyei Ózdon a kilépések előtt a testületben nyolc fidesz–KDNP-s, a polgármesterrel együtt öt jobbikos és egy MSZP–DK-s képviselő volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.