Mentőszolgálat: Súlyos mulasztás, szigorú szankciók

Súlyos mulasztást követett el a mentésirányítás több dolgozója egy hete.

RZ
2014. 12. 08. 23:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy a fővárosban egy feltehetően agyvérzést szenvedett nőhöz hívták a mentőket újra és újra, mert sokáig hiába vártak a segítségre. A szomszédok szerint az asszony összeesett és a hideg kövön feküdt a lépcsőházban, a segítségére siető lakók meleg vizes palackokkal és takarókkal óvták testét a kihűléstől, és felváltva hívogatták a mentőszolgálatot. Mire a mentők kiérkeztek, az asszony meghalt.

Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint kiterjedt vizsgálatot indítottak az ügyben, és az eredmény ismeretében egy ember munkaviszonyát megszüntetik, egy másikét felfüggesztik. A többi érintettel szemben is „szigorú munkajogi szankciókat” alkalmaznak. A mentőszolgálatnál maradó dolgozókat újabb, rendkívüli továbbképzésben részesítik.

A tájékoztatás szerint a mentőszolgálat főigazgatója december 4-én további intézkedésekről is döntött, egyebek között a Közép-magyarországi régión belüli mentőkapacitások átcsoportosításáról. Ennek eredményeként Budapesten „indokolt esetben” több mentőautó teljesít szolgálatot – írták.

A Népszabadság hétfői számában jelent meg, hogy vidéki rohamkocsikat vezényelnek át napközben a fővárosba. A lap ezt azzal a belső vizsgálattal hozta összefüggésbe, amelyet az agyvérzést szenvedett nő esete kapcsán indítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.