Moszkvába invitálták Tarlós Istvánt

Javítanának az együttműködésen.

VZ
2014. 12. 04. 21:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz közigazgatási rendszerben kiemelt, szövetségi ranggal rendelkező világváros internetes portálján csütörtökön elhelyezett tájékoztatás szerint a bejelentés Szergej Cserjominnak, a moszkvai kormányzat külgazdasági és külkapcsolatokkal foglalkozó miniszterének és Balla János magyar nagykövetnek a megbeszélésén hangzott el.

Cserjomin és a magyar misszióvezető a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt. Megállapították, hogy az utóbbi években lassult Moszkva és Budapest együttműködése, és ennek felgyorsítását szorgalmazták a különböző területeken.

„Erre jó lehetőséget kínál Budapest főpolgármesterének ebben a hónapban tervezett moszkvai látogatása” – idézték Szergej Cserjomin kijelentését a moszkvai honlapon, amely „Moszkva és Magyarország támogatja a kétoldalú kapcsolatok élénkítését” címmel számolt be a megbeszélésről.

A tájékoztatás szerint a magyar főváros jelentős küldöttséggel képviselteti magát a IV. Moszkvai Urbanisztikai Fórumon, amely jövő szerdán kezdődik és vasárnap ér véget. A nemzetközi rendezvényt a Kreml szomszédságában lévő Manyezs nevű kiállítási és konferencia-központban tartják.

A résztvevők a világvárosok hatékony irányítási módszereivel, a növekedést ösztönző folyamatokkal és az úgynevezett megapoliszok fejlesztésének modelljeivel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg egymással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.