Kodály Zoltánné is benne van az ének-munkacsoportban

Balog Zoltán felkérte a megújítással foglalkozó csoportot, hogy tegyenek javaslatokat.

MNO
2015. 08. 12. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a munkacsoport tagja lesz Kodály Zoltánné, Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) elnöke, Ittzés Mihály, a Magyar Kodály Társaság elnöke, Vigh Andrea egyetemi tanár, a Zeneakadémia rektora, Nemes László, a Kodály Intézet vezetője és Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester.

Balog Zoltán múlt keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „Első lépésben azt szeretnénk, ha minden iskolában lenne legalább egy kórus, amelyet szakember vezet, és a próbái védett időben lennének”.

Mindszenty Zsuzsánna, a KÓTA elnöke múlt szerdán az MTI-nek azt mondta: szervezetük kétéves munkatervet dolgoz ki a mindennapos éneklés megvalósítására.

A tananyag radikális csökkentéséről beszélt az Index.hu-nak adott interjújában nemrégiben a köznevelési államtitkár is. Akkor azonban Czunyiné Bertalan Judit nem beszélt arról, hogy újabb kötelező órák kerülhetnek az általános iskolások mindennapjaiba.

A kormány 2012 szeptemberében vezette be a mindennapos testnevelésórákat a nebulóknak.

Jónak tartja a mindennapos énekóra bevezetését a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke. Ember Csaba a Lánchíd Rádióban elmondta: rendkívül fontos, hogy már óvodáskorban találkozzon a gyermek a zenével, az általános iskolában pedig a tanulmányi teljesítményt is javítja a mindennapos zenei nevelés. A szakember szerint a programot ki kellene terjeszteni a középiskolára is, mert ott jelenleg nincs a négy évfolyamot átfogó, általános zenei műveltséget fejlesztő tárgy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.