A Corvinus Székesfehérváron indít képzéseket

Az egyetem fehérvári megjelenése nagy lehetőség a városban.

MTI
2015. 09. 29. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás aláírását megelőzően a fehérvári közgyűlés egyhangúlag, az intézmény szenátusa pedig hétfőn nagy többséggel támogatta az egyetem és a város együttműködését. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára a megállapodásról tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a kormánynak éppen az a dolga, hogy ilyen ügyeket felkaroljon, támogasson. „Két brand kapcsolódik össze„, ezzel pedig olyan képzések jelennek meg Székesfehérváron, amelyek bizonyítják az egyetem kiválóságát és szélesebb lehetőségeket teremtenek a hallgatók számára – fűzte hozzá.Az államtitkár a rendkívüli közgyűlésen azt mondta, az elmúlt 25 évben folyamatosan változott a magyar felsőoktatás, és a mostani átalakítással az a cél, hogy a felsőoktatási rendszer a következő 15-20 évben az ország érdekeit szolgálja. Úgy véli, a felsőoktatási intézményeket közel kell vinni a munkaerőpiachoz, hogy azok ki tudják elégíteni a gazdasági szereplők elvárásait. Hozzátette: Székesfehérváron a vállalatok számos olyan igényt fogalmaznak meg, amelyre megoldást jelenthetnek a Corvinus képzései.Jelezte, hogy 2016 szeptemberétől 240 hallgatóval indítja az egyetem a székesfehérvári képzéseket. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester kiemelte: a város jelenleg gazdasági erőcentrum, de hogy az is maradjon, szükség van minőségi felsőoktatásra. Szerinte a Corvinus fehérvári megjelenése nagy lehetőség a városban és Fejér megyében élő fiatalok számára, mert a jövőben nem kell Corvinus-képzésért Budapestre utazni, helyben is megszerezhetik ugyanazt a diplomát. Reményét fejezte ki, hogy a mostani megállapodás hatása évtizedek múlva is érezhető lesz.Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora közölte, hogy rendkívül rövid idő, mindössze három hónap alatt jutottak el az első egyeztetésektől a megállapodás aláírásához. Szerinte a tudást, amely az intézményben felhalmozódott, a fővároson kívül is kamatoztatni tudják majd. A rektor megjegyezte, hogy érdeklődés esetén a jövőben bővítik az alapszakokat, angol nyelvű és mesterképzéseket is indítanak. Az aláírt megállapodás szerint jövő szeptembertől a nappali alapképzések emberi erőforrások, gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, gazdaságinformatikus, kommunikáció és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok szakokon, míg levelező szakirányú továbbképzések logisztikai és ellátási lánc szakközgazdász/menedzsment és közbeszerzési menedzser szakközgazdász/menedzsment szakokon indulnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.