Nem tudni, maradnak-e a munkatársak

Zombor Gábor hirtelen távozása nyomán munkatársainak egy része végleg elveszítheti az állását.

Kuslits Szonja
2015. 09. 02. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogszabály szerint az államtitkár lemondása után ugyanis mandátumukat vesztik a kabinettagok és a kabinetfőnök is – tájékoztatta lapunkat Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa. „Emberileg ez izgalmas szituációkat vet fel, hiszen a következő államtitkártól függ, hogy ők folytathatják-e a munkát, vagy végleg megszűnik az állásuk, neki ugyanis joga van ebben dönteni. A lemondás váratlanul ért mindenkit, az pedig korántsem ritka gyakorlat, hogy az új államtitkár saját csapatot alakít” – fogalmazott.

„Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárral igyekszünk megalapozni a következő napok munkáját, a hó közepén pedig frakcióülés lesz. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, ha szükséges, egyéb tárcáknál is bejelentenek változásokat” – mondta Cserháti Péter. A miniszteri biztos szerint feltehetőleg az egészségügyi államtitkárságon folyamatban lévő ügyek lezárása is ehhez kötődik majd. Mint hangsúlyozta, az ágazat mostani helyzetében indokolt, hogy mielőbb megnyugtató megoldás szülessen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.