Simicskó: Kötelességünk emlékezni a katonahősökre

A honvédelmi miniszter szerint az emberiség levonta a háborúk tanulságait.

MTI
2015. 10. 29. 21:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az emberek nem szeretnek szomorúak lenni, de épp ettől vagyunk igazán emberek, hogy a szomorúságot is el kell tudnunk viselni” – mondta a miniszter az emlékezés fontosságáról.

„A szomorúság nagy erő, ha szomorúak vagyunk, képesek vagyunk messzebbről látni a dolgokat, az igazságot jobban észrevenni, és egyszerre emberibb lesz minden” – tette hozzá.

Simicskó István kitért arra is, hogy azok a katonák, legyenek bármely nemzet fiai, akik Magyarországon estek el, vagy azok a magyar katonák, akik távol a hazától estek el, ismerték a legfőbb parancsot: „mindent adj oda a hazádért”.

A miniszter a katonalétről szólva felvetette: hogyan lett a magát védő emberből katona, miért verekedtek, tusakodtak egymással az emberek a történelem során.

Mint mondta, kezdetben a létért, az életben maradásért folyt harc, majd amikor kialakultak az államok, a nemzetek, már más jelentette a motivációt: a terület, a hatalom, a pénz.

Kijelentette: az elmúlt évszázadok bebizonyították mindannyiunk számára, hogy sok-sok véráldozat árán sikerül békét teremtenünk.

Simicskó István szerint az emberiség tanult a hibáiból, a háborúk tanulságait levonta. Úgy fogalmazott: bízik abban, hogy valóban békés világot építhetünk a jövőben. Ez nem lenne lehetséges azoknak a hősöknek köszönhetően, akik életüket adták a saját, a hazájuk igaz ügyéért; az ő harcuknak, áldozatuknak, életüknek köszönhető, hogy ma béke van, sőt, szövetségi erő köti össze az egykoron ellenséges nemzeteket – tette hozzá emlékező beszédében a honvédelmi miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.