Keresztféléves felvételi: kiderültek a ponthatárok

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vette fel.

MTI
2016. 01. 20. 20:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keresztféléves felvételi eljárásban alapképzésre 353, felsőoktatási szakképzésre 115, mesterképzésre pedig 3920 hallgatót vettek fel. Az eljárásban főként mesterképzéseket hirdettek meg az intézmények – közölték.

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vette fel (936), ezt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE, 563), a Szent István Egyetem (SZIE, 404), a Debreceni Egyetem (DE, 360) és a győri Széchenyi István Egyetem (SZE, 274) követi.

Az idei keresztféléves felvételi eljárásban a legnépszerűbbnek a gazdaságtudományi és a mérnök képzések bizonyultak.

A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, azok pedig, akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak.

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok megállapítása után minden jelentkező esetében besorolási döntést hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző a jelentkezéskor megjelölt és rangsorolt képzései közül mely képzés esetében érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Egy jelentkezőt csak egy helyre vehetnek fel: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A besorolási határozat tartalmazza a jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.

A besorolási határozat a jelentkező személyes oldalán, a www.felvi.hu e-felvételi szolgáltatásában tekinthető meg és tölthető majd le. A besorolási döntés e-felvételiben történő közzétételéről legkésőbb január 25-éig e-mailben értesítik a jelentkezőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.