Javítanák az államkincstár munkáját

Titkosszolgálati vezető lett Varga Mihály miniszteri biztosa.

Buzna Viktor
2016. 05. 31. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miniszteri biztos kinevezésével biztosítja a kormány, hogy a jövőben gördülékenyen történjen a közalkalmazottak kifizetése – értesült lapunk. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasítása a május 13-i közlönyben jelent meg, eszerint május és november között a Magyar Államkincstár informatikai rendszereinek áttekintésére miniszteri biztost jelöl ki. A közlönyből kiderült, hogy a posztot Zala Mihály tölti be.

Zala Mihály korábban nemzetbiztonsági tisztként tevékenykedett. Az állami informatikai infrastruktúra védelmét ellátó szervezetet, a Nemzeti Biztonsági Felügyeletet vezette nemzetbiztonsági vezérőrnagy rangban. Szolgálati jogviszonyát július 16-i hatállyal szüntetik meg. Erre egy május 12-én, vagyis Zala Mihály miniszteri biztosi kinevezése előtt egy nappal megjelent közlöny mutat rá. Eszerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a nemzetbiztonsági tábornok szolgálati jogviszonyát megszünteti.

Mivel a közlöny a biztos feladatáról sok konkrétumot nem árul el, lapunk az államkincstár sajtóosztályához fordult. Válaszlevelükben elmondták: a miniszteri biztos jelentést tesz majd a kincstár informatikai rendszerének továbbfejlesztésére, miután a kormány célként tűzte ki a szervezet működésének ésszerűsítését, ezáltal a zökkenőmentes közpénzügyi feladatellátást. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál dolgozó forrásunk megerősítette, a miniszteri biztos kinevezését elsősorban az indokolta, hogy korábbi rendszerhibák miatt sok közalkalmazott nem kapta meg időben a fizetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.