Kórházba került Esterházy Péter

A Kossuth-díjas író matematikai képlettel üzent, hogy nem tud jelen lenni a vasárnapi rendezvényen.

MNO
2016. 05. 30. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerint a Kossuth-díjas író a Szent László-kórházból küldött egy rövid matematikai levezetést két halmazról, az öt és a hét elemből állókról, függvényekről, amelyek tartanak valahová, de a lényeg: a beteg megbetegedett.

„Gyenge, nem tudott eljönni” – mondta az Urániában tartott vasárnapi rendezvényen Dés László, amelyen az író egészségi állapota miatt végül nem tudott megjelenni.

Barátai szerint Esterházy gyűjti az erőt, mert a könyvhetet ő nyitja meg. A hasnyálmirigyrákkal küzdő író betegségéről szóló naplója a napokban fog megjelenni, amelyből már közölt részleteket a Litera irodalmi portál.

Esterházy Péter a göteborgi könyvvásárra írt levelében közölte az Élet és Irodalom hasábjain, hogy hasnyálmirigyrákja van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.