Letették voksukat a fővárosi szocialisták

Döntött az MSZP budapesti szervezete, hogy kiket látnának szívesen a vezető posztokon.

Katona Mariann
2016. 05. 31. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti elnökség tegnap délutáni ülésén egyhangúan arról határoztak, hogy az országgyűlési képviselő Tóth Bertalant és az Európai Parlamentben dolgozó Ujhelyi Istvánt jelölik a párt elnökhelyettesének – informálódott lapunk munkatársa. (A posztért egyébként még elindul a jelenlegi elnökhelyettes, Gőgös Zoltán is.) A fővárosiak alelnöknek három parlamenti honatyát, Lukács Zoltánt, Gúr Nándort és Varga Lászlót, illetve az előző ciklusban a padsorokban ülő Nemény Andrást jelölték. Az már korábban kiderült, hogy a választmányi elnökségért zajló versenyben Hiller Istvánt támogatják az eddig a posztot betöltő Botka Lászlóval szemben.

A budapesti szervezet arról még nem döntött, hogy az elnökségért újrainduló Tóbiás József és kihívói – Harangozó Tamás, Molnár Gyula és Szanyi Tibor – közül kit támogassanak. Úgy tudjuk, jövő szerdán tartanak jelölőgyűlést – ahová az összes budapesti párttagot meghívják –, és ott fogják meghallgatni együtt mind a négy jelöltet, egyfajta vitán. Vezető budapesti politikusok eddig nem is álltak be nyíltan senki mögé, bár Kunhalmi Ágnes budapesti elnök már tartott közös fórumot Vácott Molnár Gyulával. A Magyar Nemzet információi szerint ez nem véletlen, a pártelnökségre pályázók közül a legtöbben Molnár Gyulával szimpatizálnak.

Az MSZP tisztújító kongresszusa egy hónapon belül, június 25-én lesz; akkor választják meg a párt új elnökét, helyettesét, az alelnököket, az elnökség tagjait és a választmány vezetőjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.