Nem közpénzből ment Washingtonba az Orbán család

Havasi Bertalan szerint szándékosan hazudik, aki ilyet állít.

MNO
2016. 05. 31. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról hétfőn beszámoltunk a 444 nyomán, Hadu Nórának, az Együtt politikusának írt válaszában a Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte: a 17 fős delegáció március 28-a és április 1-je közötti washingtoni útja 48 millió forintba került az adófizetőknek.

Orbán Viktor miniszterelnököt – aki a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón vett részt, de előtte lepacsizott Barack Obama amerikai elnökkel is – felesége és családja is elkísérte Washingtonba. Ezzel kapcsolatban pontosított keddi közleményében Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Állítása szerint Orbán „a csúcstalálkozó előtti napokban magánprogramot is lebonyolított a családjával Washingtonban, azonban ennek minden költségét (utazás, szállás stb.) saját maga fizette; erről a tényről annak idején szintén tájékoztatást adtunk”. Havasi szerint szándékos hazugság, hogy a családtagok közpénzből utaztak ki Washingtonba.

Közölte: a kormányfő magánprogramjairól és szabadidős tevékenységéről nem adnak ki semmilyen információt, ezt a gyakorlatot a jövőben is folytatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.