Polt lemondását követelik a szocialisták

Meggyengült a bizalom a Legfőbb Ügyészségben az MSZP szerint.

MTI
2016. 05. 30. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakács László hétfőn Budapesten, a Legfőbb Ügyészség székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azon véleményének adott hangot, hogy minden értékkel, morállal szembe megy az, amit Polt Péter művel. Szerinte amíg nem rendezik megnyugtatóan a Quaestor és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak ügyét, nem lehet helyreállítani a közbizalmat az ügyészség iránt.

Hozzátette: a helyzetet úgy lehet megoldani, hogyha Polt Péter lemond, átadja helyét másnak, és hagyja, hogy ezeket az ügyeket megfelelően kivizsgálják. Szakács László azt firtatta, várható-e addig megnyugtató büntetőeljárás, amíg nem hallgatják meg Tarsoly Csabának, a Quaestor vezetőjének személyi titkárát, aki Polt Péter lányának élettársa.

Azt is kérdezte, lesz-e pártatlan vizsgálat az MNB alapítványainál addig, amíg a legfőbb ügyész felesége három alapítvány felügyelőbizottságának is tagja. Az ellenzéki politikus azt mondta, a büntetőeljárási szabályok szerint ha a vádhatóság szereplője érintett egy bűnügyben, akkor azt a szervezetet ki kell zárni az eljárásból. Hozzátette: a legfőbb ügyészséggel ezt nem lehet megtenni, ezért a legfőbb ügyésznek távoznia kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.