Visszatoloncolják Magyarországra a pakisztániakat

A szlovén határon kapták el őket.

MTI
2016. 05. 31. 21:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség a rutinellenőrzés során Bántornya (Turnisce) közelében állította meg gépkocsit, amelyben a határsértők utaztak. Többen közülük megpróbáltak megszökni, de rövid időn belül elfogták őket.

A pakisztáni állampolgárok Magyarországon és Szlovénián keresztül próbáltak meg Nyugat-Európába jutni. Háromnak volt schengeni vízuma, amiből arra következtetnek a hatóságok, hogy a csoport vezetői voltak, hét embernek ugyanakkor nem volt érvényes dokumentuma.

A tartózkodási engedéllyel rendelkező pakisztániak előzetesben vannak, illegális határátlépéssel vádolják őket, ami Szlovéniában bűncselekménynek számít. A többieket ideiglenesen a postojnai menekültközpontban helyezik el, amíg vissza nem toloncolják őket Magyarországra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.