Vona sajnálkozik Schiffer kiszállásán

Schiffer András távozásával egykori párttársa, Vágó Gábor szerint sokat vesztett a közélet.

FB
2016. 05. 31. 7:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utánanéztünk, ki hogyan reagált a Facebookon a hírre, hogy Schiffer András minden tisztségéről lemond, és felhagy az aktív politizálással. „Sokat vesztett a magyar közélet” – írta egykori párttársa, Vágó Gábor, aki szintén kiszállt a politikából – még 2014 januárjában. Az LMP azt posztolta, köszönik András eddigi munkáját.

„Az az igazság, hogy sajnálom ” – ezt már Vona Gábor írta, aki hétvégén a Jobbik frakcióvezetői tisztségéről mondott le, de pártja elnöke maradt a tisztújító kongresszus után. Vona posztja alatt egyébként a kommentelők is dicsérték Schiffert, volt, aki szerint „az egyetlen (!) tisztességes baloldali”, akivel koalíciót lehetett volna kötni.

„András mindig keményen harcolt az elveiért, és sosem kételkedtem benne, hogy őszintén képviseli politikáját. Bár sok mindenben nem értettünk egyet, jót tenne a közéletnek, ha több hozzá hasonlóan elkötelezett ember venne részt a törvényhozásban. Sok sikert kívánok neki a továbbiakban!” – ezt már Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke írta.

Párttársa, Bősz Anett közölte: szinte sosem értett egyet Schifferrel, de abban igen, hogy a jelenlegi közállapotok nem fenntarthatóak. „Szakértői holdudvar, érték alapon nyugvó iránymutatás, a társadalom szolgálata, tenni akarás – ha kimondom, hogy ezeken kéne nyugodnia a politikának egy európai periférián található, felzárkózni kívánó országban, hülyének néznek. Tényleg így normális?” – írta Bősz.

Braun Róbert egykori szocialista politikus ezt posztolta: „Bár sok mindenben nem értettünk egyet, riszpekt az önálló út járásáért, az alternatíva kereséséért és a kiszállás/háttérbe vonulás bátorságáért.” Rózsa Mihály egykori SZDSZ-es és MLP-s politikus szerint jó, ha az ember távol tartja magát a politikától. Akik mégis maradnak, azok „reménytelenül hülyék, vagy súlyos anyagi és egzisztenciális érdek tartja őket a politikai közéletben” – vélte, majd hozzátette: „Amíg ez a politikai elit, úgy, ahogy van, nem kerül lecserélésre, addig Magyarországon nem lehet más a politika.”

A Zöldek Pártja nevű formáció már jóval lesújtóbb véleménnyel volt Schiffer Andrásról. Ezt írta: „Egy Fideszbáb, Soroskatona lépést vált, mint Osztyapenko Az »alkalmazott politika« politikai alkalmazottja. Mennyire igaz az LMP-re, hogy »aki hazudik, az lop is«. A jövőben keményebb eszközökkel, nagyobb hatékonysággal kíván rombolni! »Hiányod átjár, mint huzat a házon ”

A megjelent véleményeket figyeljük, amint posztolnak még Schifferről politikusok, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.