12,3 millióba került az orbáni mobilkeresés

Orbán Ráhel esküvőjén tűntek el mobiltelefonok. Sokat költöttek a keresésükre, de nem lettek meg a készülékek.

MNO
2016. 06. 20. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a 2013-ban tartott esküvőjéről lopott el valaki két iPhone 4S készüléket, amelyek a nyomozás tavaly szeptemberi lezárásáig nem kerültek elő.

Pedig rengeteg pénzt, összesen 12,3 millió forintot költöttek a nyomozásra – írja az Átlátszó, amelynek nyolc hónapot követően adta ki az adatokat a Készenléti Rendőrség Hivatala. Azért került ilyen sokba, mert összesen 26 személytől vettek DNS-mintát, holott a módszer csak indokolt esetben alkalmazható.

További érdekesség, hogy a nyomozásért először a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozó főosztályának életvédelmi főosztálya felelt, majd a vagyonvédelmi főosztályra tették át az ügyet.

A Készenléti Rendőrség Hivatalát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság kötelezte az adatok kiadására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.