71,3 milliót költ Rákay Philip könyvére a kormány

Az MTVA egykori intendánsa a köztévés műsorából készített könyvet.

MNO
2016. 06. 07. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szabadság tér \'89 – a rendszerváltoztatás aktái” – ez volt a címe Rákay Philip köztévés műsorának, amelyből kétkötetes könyvet is írt, és magánkiadásban meg is jelentette.

Nem hiába, ugyanis a magyar kormány 71,3 millió forintot (66,8-at a Miniszterelnökség, 4,5-et az Emmi) különített el a 2016-os költségvetésből, méghozzá azért, hogy iskolákba és könyvtárakba juttasson el példányokat a műből – szúrta ki a Blikk a Magyar Közlönyben. Magáról a szállításról Balog Zoltán emberminiszter gondoskodik a kormányhatározat szerint.

A zenei műsorvezetőből lett konferanszié a kétezres évek elején fideszes műsorok levezénylésével csinált politikai karriert. 2011-ben az M1 majd az M2 intendáns-programigazgatója lett, A Dal zsűrijében is szerepelt, de 2015 elejétől már csak kreatív producerkedett, és a Szabadság tér \'89-et vezette a köztévén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.