A magyaroknál többet bliccelnek a külföldiek

A hazai autósok három, a külföldiek négy százaléka nem fizet a sztrádák használata után.

MTI
2016. 06. 20. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb gond a cikk szerint a románokkal van, a bliccelések harmadát ők követik el. A múlt évben 2014-hez képest félmillióval több, összesen ötmillió e-matricát vásároltak külföldiek, ebből 19,4 milliárd forintnyi bevétel keletkezett, az idei első fél évben 1,7 millió e-matricából 7,6 milliárd forintos bevétel származott.

A NÚSZ 2015-ben 516 ezer pótdíjfizetésre felszólító levelet küldött ki, kétharmadát magyarországi, egyharmadát külföldi címre, a magyaroktól 4,46 milliárd, a külföldiektől valamivel több mint egymilliárd forintot szedtek be. A NÚSZ 23 országban tud eljárni, és nemzetközi behajtóirodák segítségével 50 százalékra növelte a külföldi behajtás hatékonyságát, míg a magyaroknál ez a mutató 75-80 százalékon áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.