Az EU vizsgálni fogja Orbán kisvasútját

A hírről a brit Daily Telegraph online kiadása számolt be.

FB
2016. 06. 20. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnököt vizsgálják egy kétmillió eurós EU-támogatás »abszurd« vasútvonalra költése miatt” – nagyjából így lehetne lefordítani a brit The Daily Telegraph online kiadásán megjelent cikk címét.

A konzervatív brit lap budapesti tudósítója szerint amiatt indulhat vizsgálat Brüsszelben, hogy a pályázatban 2500–7000 napi utast ígértek, ám az első hónapban napi szinten mindössze harmincan vették igénybe a felcsúti nosztalgiajáratot. Az Európai Unió a projekt nyolcvan százalékát finanszírozta.

A cikkben említést tettek az alcsútdobozi Habsburg-birtokról – amelyet 2011-ben vásárolt meg Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző –, valamint a felcsúti Pancho Arénáról is. Utóbbi miatt Orbánt párhuzamba állították Nicolae Ceausescu román diktátorral is.

A felcsúti kisvasutat mi is kipróbáltuk, tapasztalatainkról itt olvashat. Emellett körülnéztünk az országban, hogy mely kisvasutakra lett volna ésszerűbb költeni azt a pénzt, amelyet a napi harminc utast szállító felcsúti vonalra vertek el. Erről részletesebben itt tájékozódhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.