Büntetőügy elé nézhet Kiss Szilárd

Fazekas Sándor volt miniszteri megbízottja még mindig orosz diplomatarendszámmal közlekedik.

MNO
2016. 06. 07. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca biztonsági főosztályvezetője a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) elnökét hivatalos levélben értesítette arról, hogy Kiss Szilárd jogosulatlanul használ külföldi rendszámot – ez a hivatal intézkedhet a közúti közlekedési okmányok ügyeiben. A levélben az áll, hogy a moszkvai nagykövetség tájékoztatása szerint a kocsi 2014 novemberéig rendelkezett érvényes regisztrációval, a rendszámot visszavonták, és az orosz hatóság körözi, ha pedig a kocsival be akarnának lépni Oroszország területére, az ottani hatóságok rögtön lefoglalják, és eljárást indítanak a kocsi tulajdonosa ellen – írja a portál.

A minisztérium úgy véli, hogy az érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedési szabálysértés és a Btk.-ban szereplő egyedi azonosító jellel való visszaélés tényállása merülhet fel.

Az Index szerint ez a fajta bűncselekmény alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ismeretes, a moszkvai nagykövetség mezőgazdasági attaséjaként is tevékenykedő Kiss Szilárdot és két társát vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel gyanúsítják a felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet több százmillió forintos megkárosítása miatt. A gyanú szerint Kiss rávett valakit, hogy a hétszázmilliós banki tartozást szerezze meg neki áron alul.

A korábbi moszkvai agrárattasét, miniszteri megbízottat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter még ki is tüntette, nem mellesleg úgy nevezték ki, hogy fennakadt a nemzetbiztonsági szűrőn. Sajtóinformációk szerint Kiss üzletelt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, valamint rendelkezett Quaestor-részvényekkel. Az egykori attasé miatt egyébként a Jobbik vizsgálná az orosz alvilág és a kormány kapcsolatait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.