Csak kurdok és magyarok vannak a Honvédkórházban

A költségeket a fenntartó Honvédelmi Minisztérium finanszírozza.

MTI
2016. 06. 02. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó Istvánt a jobbikos Lukács László György kérdezte arról, hogy hány harcost részesítettek eddig egészségügyi ellátásban az együttműködési megállapodás alapján, továbbá, hogy ez mekkora kiadást jelentett a kórház számára. A Jobbik képviselője arra is rákérdezett, hogy más intézményekben is gyógyítanak-e kurdokat. Utóbbira a honvédelmi miniszter azt írta: nincs információjuk más magyar egészségügyi intézményben gyógykezelt sérültekről.

Mint kifejtette: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (MH EK) február 18-án érkezett meg az első négy kurdisztáni beteg és a segítő tolmács. Ők március 16-án távoztak. Május 12-én tolmács kíséretében újabb négy sérült pesmerga érkezett az intézménybe, az ő gyógykezelésük és rehabilitációjuk folyamatban van. A gyógykezelések költsége mintegy 3 millió forint lehet – írta Simicskó István.

Május 18-án Tamás Róbert orvos ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ megbízott orvos igazgatója is elmondta, hogy a kórházba május 12-én érkezett pesmergák harctéri sérülést szenvedtek, de az életveszélyen már túl vannak. Akkor azt mondta: várhatóan még 4-5 hetes kezelésre szorulnak. Az orvos ezredes felidézte: a Honvédkórház fennállása óta – több mint száz éve – részt vett külföldi sérült katonák gyógyításában. Kérdésre válaszolva akkor kiemelte: a budapesti Honvédkórház védelme megoldott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.