DK: Hazug lejáratókampányt folytat az MSZP

Szerintük dunaújvárosi jelöltjüket nem ítélték el korábban.

MTI
2016. 06. 04. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a Facebookon megjelent egy bejegyzés, mely „igaztalanul azt állítja a Demokratikus Koalíció dunaújvárosi jelöltjéről, hogy korábban bűncselekmény miatt elítélték”. A posztot egy MSZP-hez köthető személynek tulajdonítják, aki „egy olyan fotót is feltett »bekukk a fiúkhoz« (sic!) kezdetű képaláírással, amelyet a parlament MSZP-páholyában készített”. Közölték: „természetesen hazug” a kiírás, mert „a DK jelöltje nemcsak büntetlen előéletű, hanem morálisan is feddhetetlen”.

A Gyurcsány-párt közleményében arra kérte az MSZP-t, hogy „ne feledkezzen meg arról, hogy Dunaújvárosban és országosan is az Orbán-kormány és a Fidesz az ellenfél, nem pedig a „demokratikus ellenzék” más pártjai. A DK arra kéri az MSZP-t, hogy ezt tartsa észben, és „ne veszélyeztesse az Orbán-kormány leváltására hivatott demokratikus ellenzéki együttműködést”.

Dunaújvárosban azért kell június 5-én időközi választást tartani, mert március elején lemondott egyéniben szerzett mandátumáról a gyilkossággal gyanúsított fideszes Gál Roland, aki a gyanú szerint társaival agyonvert, majd elásott, illetve beton alá temetett egy vállalkozót.

A DK és az MSZP rivalizálásáról készült legutóbbi cikkünket itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.