Elkezdték kivágni a fákat az Orczy-parkban

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem építkezései miatt irtják a növényzetet.

MNO
2016. 06. 06. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építkezései miatt irtják a növényzetet, a fák helyén a Rendészettudományi Kar új, speciális központja épül.

A 444 azt írja, hogy az egyetem korábban azt állította, hogy a kivágandó fák nem is a parkban vannak. Ebben a nyilatkozatban azonban arról is szó van, hogy „a fakivágást maga a beruházás, valamint a park elöregedett, beteg faállománya, továbbá a tavaly nyári vihar okozta kár indokolja”.

A Ligetvédők Facebook-oldala arról számolt be, hogy „leállították a fakivágást, az aktivisták és a rendőrök a helyszínen vannak, mindenkit igazoltatnak de intézkedés nem történt. Állítólag 15:00 órára az egyetem főtitkára a helyszínre érkezik.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.