Eltűnt, majd az NNI-nél került elő Spéder autója

A jobboldali üzletember BMW-je rejtélyes módon kerülhetett az utána nyomozó Nemzeti Nyomozó Iroda elé.

MNO
2016. 06. 22. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FHB-bankvezér, Index-tulajdonos Spéder Zoltánnál nemrég tartottak házkutatást, ennek során olyan hangfelvételeket is lefoglaltak, amelyeken Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal és Lázár János miniszterek is hallhatók – tudta meg az MNO.

A HVG.hu információi szerint más is történt a házkutatás során: rejtélyes módon eltűnt Spéder Zoltán BMW-je, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) – vagyis az utána nyomozó szervnél – bukkant fel. A TV2 által 35 milliós luxusautóként bemutatott gépkocsi az FHB tulajdona, Spéder céges autóként használja mint az igazgatóság elnöke. A HVG.hu úgy tudja, június 8-án szabályosan parkolt a kocsi a pesti alsó rakparton – ezen a napon volt házkutatás Spéder Zoltán különböző érdekeltségeinél is.

A portál nem állítja, hogy a rendőrség szimplán lefoglalta és elvitte a gépkocsit, de birtokába került az FHB-nak az ügyben tulajdonosként tett feljelentése. Ebből kiderül, hogy nyolcadikán délután leparkolták a kocsit, de másnap délelőtt már nem volt a helyén. A köztereseknél kezdték keresni a BMW-t, de nem lett meg, így feljelentést tettek 9-én kora délután. Nem sokkal később a kerületi rendőrkapitányság értesítette az FHB-t, hogy megvan a jármű (állítása szerint egy benzinkútnál), ám állapotáról és visszaszerzésének módjáról nem adott felvilágosítást. Az ezt követő napokban az FHB sorozatos megkereséseit „illetékességi okokra” hivatkozva hárították el a HVG.hu információi szerint, majd június 16-án – nyolc nappal az autó eltűnése után – végül közölték: az NNI-nél van a BMW.

Az FHB hivatalos magyarázatot vár a történtekre, ugyanis semmiről nem tájékoztatták őket érdemben.

Ha kíváncsi, miket írtunk még Spéder Zoltánról, ide kattintson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.