Gyorsforgalmi úton roboghatunk Vácra

Megjelent az M2-es Budapest és Vác közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzési felhívása.

MTI
2016. 06. 02. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint az autósok 2018 végétől közlekedhetnek majd a 19,6 kilométeres új úton, a bővítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az Integrált közlekedésfejlesztés operatív program (Ikop) forrásából valósulhat meg.

A társaság ismertette: a beruházás keretében egyebek mellett csökkentik Dunakeszinél a meglévő csomópont terhelését. A sződligeti külön szintű csomópont is átépül, a jelenlegitől 800 méterre kerül Vác felé, a csomópont pedig kizárólag gyalogos és kerékpáros közlekedés számára lesz megnyitva, megszüntetve a régóta fennálló veszélyhelyzetet. Emellett megerősítik a főpálya aluljáróhídjait, illetve ahol szükséges, zajvédő falat és erdőt telepítenek.

A tájékoztatás szerint a több mint 13 kilométeren kétszer egy sávon futó út négynyomúsítása után gyorsabbá és biztonságosabbá válik az utazás a környékbeli települések – Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög, Vác – és a főváros között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.