Ismét követelőznek a kiskunhalasi migránsok

Szabad tábort és szabadságot követelnek.

MTI
2016. 06. 20. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György elmondta: mintegy száz, többségében pakisztáni bevándorló vonult és skandált délután, a tiltakozás jelenleg is tart. A migránsok szabad tábort és szabadságot követelnek.

A rendőrség megfelelő erőkkel érkezett a fogadóközponthoz, egyelőre nem kellett intézkednie – fűzte hozzá a belbiztonsági főtanácsadó.

A közmédia tudósítója arról számolt be, hogy sok rendőr és fegyveres biztonsági őr tartózkodik a helyszínen. A migránsok azt követelik, hogy tegyék át őket nyílt táborba, továbbá jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést szeretnének.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban korábban többször is demonstráltak a migránsok, dulakodás, verekedés, kődobálás is előfordult.

Június 1-jén háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt a táborban. Estére lecsillapodtak a kedélyek, a rendőrök meg tudták nyugtatni a tömeget, másnap azonban ismét csoportokba verődve tiltakoztak a migránsok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.