Jogtalan lehetett Biszku Béla temetése

A szertartáshoz nem kértek engedélyt az önkormányzattól.

MNO
2016. 06. 20. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kaptak engedélyt Biszku Béla búcsúztatói arra, hogy szétszórják a kommunista belügyminiszter hamvait – írja a Bors.

Az egykori pártállami vezető április 1-jén, 94 éves korában a Mazsihisz szeretetkórházában hunyt el, temetése május elsején zajlott.

Az esetre egy budai erdőben került sor, a végső búcsú szervezője a Népi Front nevű szervezet volt, amely ezzel a miniszter végakaratát teljesítette.

A lap szerint ilyen estekre a temetkezési törvény szigorú előírásokkal rendelkezik; engedély szükséges a terület tulajdonosától, ez esetben az önkormányzattól, illetve népegészségügyi szempontokról is gondoskodni kell.

A Bors a két lehetséges budai önkormányzatnál érdeklődött az engedélyezésről, de a II. és a III. kerület is azt közölte, nem tudnak ilyen kérésről, bejelentés és kérés sem érkezett hozzájuk hamvak szórására.

Hogy pontosan hol szórták szét a hamvakat, azt csak a búcsúztatáson részt vevők ismerik, így akarták elkerülni, hogy meggyalázhassák Biszku végső nyughelyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.