Kiderült, kik a Miniszterelnökség milliárdos tenderének győztesei

Garancsi- és Tiborc-közeli tulaj is a nyertesek közt.

MNO
2016. 06. 03. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség tavaly októberben írt ki nyílt közbeszerzést az uniós támogatású pénzeszközök felhasználásához rendelt feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadásra. A kiírás szerint a három részből álló szerződés 2020. december 31-éig lesz érvényben, teljes keretösszege 5 milliárd forint – olvasható a cikkben.

Június elején megjelent az eredménytájékoztató hirdetmény, miszerint május 11-én a Miniszterelnökség szerződést kötött a nyertessel, és a megbízás teljes keretösszege végül nettó 4,8 milliárd forint lett, vagyis 200 millióval kevesebb a kiírásban szereplő összegnél.

Mint írják, a 4,8 milliárdot nem a magyar költségvetés terhére fizeti ki a Miniszterelnökség, hanem európai uniós forrásból, a Köfop-3.2.7 számú, a A támogatáskezelés menedzsmentfeltételeinek biztosítása, színvonalának megőrzése a Miniszterelnökség közbeszerzés szabályossági ellenőrzési feladatainak ellátásánál nevet viselő projekt keretében.

A tender győztese a KFF-2016 Konzorcium lett, amelynek tagjai az Ész-Ker Kft., a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda és az SBGK Ügyvédi Iroda. Egyikük sem ismeretlen szereplő.

Az Ész-Ker nyerte nemrégiben a 420 milliárd forintos építőipari tenderhez kapcsolódó tanácsadást a Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt 5 milliárd forintos közbeszerzésen, és többségi tulajdonosán, Kárpáti Péter Györgyön keresztül kapcsolatba hozható Garancsi Istvánnal és Tiborcz Istvánnal is.

A Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda szintén a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 5 milliárdos tenderének egyik befutója lett, illetve a Miniszterelnökséggel is szerződött áprilisban nettó 400 millió forintos keretösszegű közbeszerzési tanácsadásra – teszik hozzá.

Az SBGK Ügyvédi Iroda meghatározó szerepet betöltő munkatársa forrásaink szerint Bajkai István elnökségi tag. Bajkai alpolgármester a hetedik kerületben, a Bibó Szakkollégiumba járt, és a Fidesz alapító tagja – közölte az Átlátszó.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.