Kiss Szilárd háborítatlanul furikázhat

Fazekas Sándor volt miniszteri megbízottja még mindig orosz diplomatarendszámmal közlekedik.

MNO
2016. 06. 06. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index fotósának sikerült lefényképeznie, amint Kiss Sándor beül a piros rendszámú terepjárójába. A portál kiderítette, hogy az egykori miniszteri megbízott még a moszkvai követségen dolgozva igényelt diplomatarendszámot. Azonban a szabályok ellenére ezt nem adta vissza, amikor elhagyta az állomáshelyét.

Az Index azt írja, hogy Kiss jogtalanul és szabálytalanul használja az orosz rendszámot. „Nem csupán arról van szó, hogy Kiss kocsijáról a magyar rendőrség adott esetben nem tudja megállapítani, hogy a rendszámtábla érvénytelen, hanem mivel ez az orosz diplomata-rendszámos kocsi Budapesten van, az orosz hatóságok se tudnak vele mit kezdeni: az autó ezzel egy jogi fekete lyukba esett.”

Ismeretes, a moszkvai nagykövetség mezőgazdasági attaséjaként is tevékenykedő Kiss Szilárdot és két társát vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel gyanúsítják a felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet több száz millió forintos megkárosítása miatt. A gyanú szerint Kiss rávett valakit, hogy hétszázmilliós banki tartozását szerezze meg neki áron alul.

A korábbi moszkvai agrárattasét, miniszteri megbízottat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter még ki is tüntette, nem mellesleg úgy nevezték ki, hogy fennakadt a nemzetbiztonsági szűrőn. Sajtóinformációk szerint Kiss üzletelt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, valamint rendelkezett Quaestor-részvényekkel. Az egykori attasé miatt egyébként a Jobbik vizsgálná az orosz alvilág és a kormány kapcsolatait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.