Manipulálták Matolcsyék az alapítványi iratokat?

A jegybanki alapítványok kuratóriumi jegyzőkönyvei miatt feljelentést tettek a szocialisták.

MNO
2016. 06. 20. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett az ügyészségen a szocialista Tóth Bertalan, miután egy adatigénylési pert követően megkapta a jegybanki alapítványok kuratóriumi jegyzőkönyveit – írja az Index. Először kitakarásokkal teli iratokat kapott, majd némi unszolásra a kitakarás nélküliek is befutottak.

Ám ezek összevetését követően kiderült, hogy az első és második körben megkapott iratok sokban különböznek. Más a fejléc, a központozás, a sortörés, a betűtípus, az oldaltörés, emellett szövegszerű eltérésekre is bukkantak.

Nem tudni, melyik volt az első verzió, ahogy azt sem, hogy miért változtattak az eredeti jegyzőkönyvön. Sőt, ez közérdekű adattal való visszaélésnek minősül-e? Tóth szerint igen, az ügyészségen sikkasztás, hűtlen kezelés és közérdekű adattal való visszaélés miatt tett feljelentést.

Cikkünk bővebb változatát, illetve a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány reakcióját itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.