Meglepően alacsony bérleti díjat fizet Ákos étterme

Azt hinné az ember, a Lánchíd közelében drágábban mérik az ingatlanokat.

MNO
2016. 06. 03. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lánchíd közelében, a Bem rakparton lévő Andante Borpatika étterem mindössze négyzetméterenként havi nettó 408,5 forintért bérli a helyiséget az I. kerületi önkormányzattól. Az éttermet működtető vállalat többségi tulajdonosa Kovács Ákos énekes – írja a 444.hu.

Az Andante 277 négyzetméteren működik 2005 óta, Ákosék cége tavaly havonta 113 153 forint plusz áfa bérleti díjat fizetett az önkormányzatnak. A bérleti szerződést 2015-ben hosszabbították meg 5+5 évre, a díj évente csak a jegybanki alapkamat mértékével emelkedik majd.

A portál megemlíti, hogy például  az önkormányzat a budai Várban lévő Ruszwurm cukrászda havi 3915 forintos négyzetméterárát korábban nagyon kevésnek tartotta, míg az Andante közelében akár 10 ezer forintot is elkérnek a bérlőktől négyzetméterenként.

A 444 az önkormányzatot is megkérdezte, mire fel ez az alacsony árszabás. Válaszukban azzal indokolták, hogy a bérlő saját költségén sok felújítást hajtott végre, korábban gyalog is nehezen lehetett megközelíteni a helyszínt, illetve a harmadik indok az volt, hogy az Andante Borpatika nemcsak étterem, de fontos kerületi kulturális találkahely is. Érv volt még az is, hogy kereslet-kínálat viszonylatában nem sokan érdeklődtek a helyiség iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.