Nagy meglepetések érhetik a metró felújítóit

Egy mérnök szerint tarthatatlan a 3-as metró felújításának 2019-es határideje.

MTI
2016. 06. 02. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakatos Ervin mélyépítő mérnök a napilapnak azt mondta, a vonal a kor technológiai színvonalának és a városfejlesztési prognózisoknak megfelelően épült, de a lakótelepek nagyobb számban jelentek meg a vártnál a vonal környezetében. Emiatt és az évtizedek óta elmaradó karbantartás miatt „sok kellemetlen meglepetés” érheti a kivitelezőt.

Elmondása szerint a vonal egy szakaszán az ötvenes-hatvanas években épített házak pincéinek építésénél használt technológiát alkalmazták a metró alagútjának kialakításakor, és a szigetelés is ugyanolyan műszaki megoldás volt, mint a házaknál, ez mára szerinte biztosan szétrohadt.

Lakatos Ervin úgy vélte, a Deák Ferenc tér és Nagyvárad tér közötti, legrégebbi szakaszt már 15-20 éve fel kellett volna újítani, és nem elég a biztosítóberendezés javítása, teljesen újat kellene kiépíteni az áramellátó rendszerekkel együtt – olvasható a Népszabadságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.