Orbán és Rogán mellett Lázár is szerepel a hangfelvételeken

Információink szerint a miniszterelnökkel folytatott beszélgetés is van a lefoglalt adathordozókon.

MNO
2016. 06. 21. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is szerepelnek azokon az adathordozókon, amelyeket a Spéder Zoltán érdekeltségeinél tartott házkutatások során foglalt le a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet a nyomozás menetét jól ismerő, megbízható forrástól.

A Népszava közben úgy értesült, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter folytatott beszélgetések is szerepelnek a lefoglalt hangfelvételeken. A Miniszterelnökség ugyanakkor a lap megkeresésére csak annyit reagált, hogy „sajtóértesüléseket nem szeretne kommentálni”.

Az MNO hétfőn írta meg, hogy az említett házkutatások során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseket tartalmazó adathordozókra bukkantak. Újabb információink szerint tehát a miniszterelnökkel és a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével folytatott beszélgetések is találhatók ezeken az eszközökön.

Úgy tudjuk, hogy a hangfelvételeket tartalmazó adathordozókat az üzletember villájában foglalták le. A rendőrség nem cáfolta, de nem is erősítette meg információinkat. A kommunikációs szolgálat a hozzá eljuttatott kérdéseinkre rövid válaszban tudatta, hogy „az ügyben a nyomozás folyamatban van, annak részleteiről – a korábban adott tájékoztatáson túlmenően – a nyomozóhatóság nem kíván bővebb felvilágosítást adni”.

Kérdéseinket azután küldtük el a kommunikációs szolgálatnak, hogy hétfőn hírt adtunk a lefoglalt hanghordozókról. Ezekre a kérdésekre szerettünk volna választ kapni a rendőrségtől:

Ismeretes, hogy – mint ahogy azt lapunk elsőként megírta – június 8-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak az FHB-bankcsoportnál és Spéder Zoltán, a bank elnökének egyes érdekeltségeinél, miután a rendőrség korábban csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Később a Figyelő című hetilap megírta: a rendőrség Spéder lakásán is házkutatást tartott. A bankvezér ellen ezzel egyidejűleg a kormányhoz közel álló médiában támadássorozat indult, az MNB pedig súlyos bírsággal sújtotta az FHB Jelzálogbankot. Mindeközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálatot kezdett az Index.hu portál kiadójánál, a Spéder Zoltán tulajdonában álló Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél. A Spéder elleni, összehangoltnak tűnő kormányzati fellépés okát a sajtó egyelőre csak találgatja, az egyik ilyen feltételezés szerint az akció egyik célja az Index hírportál feletti ellenőrzés megszerzése lenne.

###HIRDETES2###

Tuzson Bence kommunikációért felelős államtitkár a Hír TV-nek azt mondta, nem tartanak attól, hogy olyan adatok szerepelnének a hangfelvételeken, amelyek hátrányosak lennének a kormány számára. Kifejtette, nem tudják, hogy a nyomozás hogyan áll, illetve abban milyen anyagok kerültek elő, de a nyomozati eljárásról, valamint annak eredményéről a rendőrség tájékoztatni fogja a közvéleményt, amikor az érdek úgy kívánja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.