Schiffer „off” – az új célpont: Szél Bernadett

Kemény, lefegyverző stílusban reagál az LMP egyedül maradt elnöke a karaktergyilkossági kísérletre.

BuL
2016. 06. 02. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg a kormányoldalon is alig várták már, hogy „magától” csökkenjen az ellenzék mérete. Márpedig Schiffer Andrással (és ebben meglepő módon csaknem a teljes közvélemény egyetért) az LMP lelkét adó figura távozott a parlamentből.

A bejelentést feltűnő gyorsasággal követte a kormányközeli Magyar Idők Szél Bernadettre rárontó cikke. A zöldpárt eddigi társelnökének a lap szerint olyan bűnök róhatóak fel, mint hogy „kezdőként egy multinacionális cégnél dolgozott”. Valóban, a közgazdászdiploma megszerzése után a mai politikust a Philip Morris alkalmazta, két éven át dohányzásmegelőző programvezető volt, ám ezt követően az MTA-ban kutatóként folytatta, innen pedig a KSH-ba került. 2002-ben a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezet programvezetője lett, ahol hazánkba érkező, innen továbbálló vagy integrálódni szándékozó migránsokat segített, a lap pedig erre az időszakra hivatkozva rá is süti a Soros-bérenc bélyeget (az egyesületet ugyanis támogatta Soros György).

A cikk rámutat arra is, hogy Szél 2008-ban is részt vett egy Soros György által támogatott programban a Humanista Mozgalom égisze alatt.

Az írás megjelenésének reggelén Szél Bernadett részletesen reagált a cikkben foglaltakra.

„Ez igen, ( ) a Fidesz Magyar Idők álnéven elkezdett csípőből tüzelni rám. Fiúk, én bírom, küldjétek nyugodtan :) !” – írta a politikus a Facebookon, majd további „exkluzív infókkal” látja el a kormánypártot és a nyilvánosságot. „Nem is 2002-ben jött meg az \'első küldetés\' (ez mit jelentsen?!), hanem már 16 évesen nyertem egy Soros-ösztöndíjat, és amíg Ti nagyokat fürödtetek a Balcsiban, jókat buliztatok vagy a politikai karriereteket egyengettétek a Fideszben ismert módszerekkel, én kőkeményen végigtanultam a nyarat Connecticutban, megtanultam angolul, bejártam New York Cityt és más borzalmas imperialista dolgokat műveltem.”

Megjegyzi, nem érdekli, hogy a Fidesz most Sorosnak hívja a fő gonoszt, azt is régóta tudni véli, hogy fogalmuk sincs a civil szféráról, de igazán övön alulinak tartja, hogy azzal jönnek, egy fiatal élete első munkahelyeként mit talál.

Szél büszke minden teljesítményére, és úgy vállalja magát, ahogy van, de szerinte „a Fideszben ezt piszkosul nem tudják magukról elmondani”.

Végül ajánl egy cikktémát a Magyar Időknek: Orbán Viktor oxfordi Soros-ösztöndíját (1989–1990), 1992-es alelnökségét a Liberális Internacionáléban. „Biztos sokan elolvasnák, csak egy tipp”, teszi hozzá. Zárszóként leszögezi, nem fog megijedni a Fidesz hasonló húzásaitól, és azt ajánlja, ehelyett inkább kormányozni kellene, az az ő dolguk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.