Titkosszolgálati eszközökkel figyelik meg Volnert?

A Jobbik frakcióvezetője már korábban is tapasztalta, hogy követik.

LD
2016. 06. 30. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrendeltek egy titkosszolgálati eszközökkel folytatott magánnyomozást ellenem – állította Facebook-oldalán a Jobbik frakcióvezetője, Volner János. A politikusról a Ripost bulvárportál közölt egy olyan fotósorozatot, amin a politikus egy nőismerősével keres fel egy bozótos területet. A lap bár egyértelműen nem írta le, arra utalgatott, hogy a családos politikus szexuális kapcsolatba keveredett egy hölggyel, aki nem a felesége.

A fotókat, ahogy a Spéder Zoltán magánéletét bemutató képeket, ezúttal is rögtön átvette a Habony Árpád érdekköréhez köthető és a századvéges G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888, de a nemrég Andy Vajna tulajdonába került TV2 Tények című műsora is, aminek híreiért a Storyt Ómolnár Miklós után vezető Kökény-Szalai Vivien felel. Ómolnár pedig jelenleg a Ripost mellett a Faktor.hu főszerkesztője is, melynek korábbi vezetője, György Bence már az Origo.hu élén található meg. A szálak tehát finoman szólva is összeérnek, noha a Ripost hivatalosan nem tartozik a Habony-körbe (szemben a Modern Media Group lapjaival, a 888-cal és a Lokállal). Igaz, a Heti Válasz korábban arról írt: Ómolnár személyesen Habonynak mutatta be a portált a Ripost indulása előtt. A Habony-féle festményügyet annak idején a Ripost „Így pukkadt ki a Nagy Kölcsönfestmény Lufi. Bécsben ez mindennapos” címmel próbálta semlegesíteni, és a bulvárhírek mellett kifejezetten gyakran ír a Jobbikhoz kötött, gyanúsnak bemutatott ügyekről.

Bár a Ripost azt írta, olvasójától kapta a képeket, feltűnő, hogy a benzinkúttól folyamatosan dokumentálták Volner útját, mintegy már ekkor azt sejtetve, hogy valami gyanúsat tervezhet.

Volner szerint hosszú ideje tartó, váltott autókkal történő megfigyeléssorozatról van szó, egyébként pedig nem azért álltak meg, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek, mint ahogy azt a Ripost sejttette. A frakcióvezető közölte, az utóbbi időben több jobbikos, nem közszereplő nőismerősét is megkeresték a privát mobiltelefonszámukon, és arról kérdezték őket, volt-e viszonyuk a politikussal. Mégpedig ennél sokkal trágárabb kifejezéseket használva. „Arra már gondolni sem merek, hogy honnan tudhatnak a sehol nem szereplő magán mobiltelefon számokról” – írta Volner.

A nemrég megválasztott frakcióvezető hozzátette azt is: a Nemzetbiztonsági Bizottságba delegált jobbikos Mirkóczki Ádám május 15-én jelezte a rendészeti államtitkárnak a titkosszolgálati eszközökkel folytatott megfigyeléssorozat tényét, illetve írásban is feljelentést tettek, miután országgyűlési képviselővel szemben történhetett titkos adatgyűjtés.

A politikus bejegyzése végén a fideszes politikusoknak üzent: „Kedves fideszes politikusok, ezúttal messzire rúgtátok a pöttyöst. Működött eddig a magyar politikában egy íratlan szabály: tiszteletben tartottuk a magánélet intimitását, és nem próbáltuk a politikai ellenfeleinket ezen keresztül lejáratni. Ti ezen most túlléptetek.”

Kerestük az Alkotmányvédelmi Hivatalt azzal kapcsolatban, tudnak-e Volner János megfigyeléséről, történt-e ilyesmi, és Volnerék bejelentése után megkezdték-e az ügy feltárását. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. Kerestük Ómolnár Miklóst is többször telefonon, de nem reagált, így e-mailben kérdeztük arról: mit gondolnak a titkosszolgálati módszerekről szóló feltételezésről. Megkérdeztük azt is, valóban egy olvasójuktól, privát e-mail címről vagy kormányközeli köröktől kapták-e a fotókat, és hogy egy esetleges nyomozás során is megerősítik-e majd ezt. Többször kerestük telefonon Volner Jánost is, de ő sem volt eddig elérhető.

Emlékezetes, nemrég a parlamentben tette fel azt a kérdést Volner János a miniszterelnöknek: ki az a Habony Árpád, mi a feladata a kormány köreiben? Orbán Viktor ezúttal is kitért a válaszadás elől, ugyanakkor visszakérdezett ő is: ki az a Volner János? A kormányfő adócsalónak nevezte a politikust, kifejtve, hogy a frakcióvezető egyik korábbi cége több mint tízmillió forint áruforgalmi adót vont le jogosulatlanul. Volner emiatt később közölte, polgári pert indít Orbánnal szemben a kijelentés miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.