Több villamos menetrendje is változik

A 28-as, a 28A és a 37-es jár másképp szombattól.

MTI
2016. 06. 01. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy villamospálya-felújítást végeznek a tizedik kerületi Kozma utcai útátjáróban, ezért a Kada utca és az izraelita temető közötti szakaszon módosul a villamosközlekedés.

A Kozma utcai vágányzár ideje alatt a 28-as villamos nem jár, a 28A és a 37-es pedig rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és a Kada utca – Maglódi út között szállítja az utasokat.

A 28A villamos helyett a kimaradt szakaszon 28A jelzéssel pótlóbuszt indítanak a Kada utca – Maglódi út és az Új köztemető között. Az Új köztemető és az izraelita temető között a 68-as, a 195-ös és a 202E busszal lehet utazni – fűzték hozzá.

A 202E busz a vágányzár ideje alatt – a szombatok kivételével – ideiglenesen mindkét irányban megáll az izraelita temetőnél, a 95-ös és a 195-ös busz pedig a Felsőcsatári köz, valamint Rákoskeresztúr-városközpont felé ideiglenes érinti a Maglódi úton a 28A pótlóbusz megállóhelyét.

Hozzátették: a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra való átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek használata esetén nem kell újat használni. A kezelt jegyeket átszállás után a számkocka nélküli végükön ismét kezelni kell. Az egy darabból álló átszállójegyet nem kell újra kezelni, mivel mindkét végén számkocka van, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek vagy későbbi átszálláskor kezelnek majd – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.