Toroczkai törvénnyel tesz keresztbe Orbánéknak

Nem volt konzultáció az ásotthalmi tranzitzónáról, így határoztak inkább a helyiek.

Markotay Csaba
2016. 06. 01. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyhangúlag elutasította a magyar–szerb határ mentén fekvő Ásotthalom képviselő-testülete az oda tervezett tranzitzónát, illetve határozatot hozott arról is, hogy kitiltják a település közigazgatási területéről a 3,5 tonnánál nehezebb, nem a helyiek által használt járműveket. Erről tájékoztatta lapunkat Toroczkai László. A település jobbikos polgármestere elmondta, hogy ezt üzenetnek, jelzésnek szánják annak érdekében, hogy a kormány végre vegye komolyan a helyieket, és ne a fejük felett, egy budapesti íróasztalnál döntsenek az őket érintő kérdésekről.

Múlt pénteken ugyanis, miközben épp Csampa Zsolt helyettes államtitkár tájékoztatta a polgármestert az újabb tranzitzónával kapcsolatos elképzelésről, Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szinte tényként beszélt az ásotthalmi zóna kialakításáról. Vagyis a bejelentés előtt nem volt semmilyen konzultáció. Arra a felvetésére, hogy a 3,5 tonnánál nehezebb járművekről hozott döntés lénygében a határ mentén közlekedő katonai járművek kitiltását jelenti-e, a polgármester igennel felelt, és megemlítette, hogy Ásotthalom közigazgatási területéhez 22 kilométeres határszakasz tartozik.

– Nem tudom, hányadán állunk, lesz-e egyáltalán egyeztetés – tette fel a kérdést Toroczkai László, aki nem érti, miért nem inkább a már meglévő zónákat bővítik, például Röszkénél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.