Török Gábor az MSZP dunaújvárosi bukásáról

Az elemző a baloldal dilemmájáról, a Jobbikról és Schiffer távozásáról is beszélt a Hír Tv-ben. Videó.

LD
2016. 06. 06. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaza van abban Tóbiás Józsefnek a dunaújvárosi időközi kapcsán, hogy most ezer szavazóból próbálunk országos tendenciát kiolvasni, de erről szól a politika – fejtette ki Török Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikai elemző szerint még mindig az a kérdés – amelyre nincs megoldás –, hogy egyedül vagy összefogva próbálkozzanak a baloldali szereplők. Úgy látja, ha 2017-re sem találják ki, hogyan akarnak indulni a választáson, akkor ismét nehéz lesz sikert elérni.

Novák Előd kizáratása kapcsán Török kifejtette: a Jobbik vezéresedését vagy vezetősödését látjuk, és egyre kevésbé Vona a Jobbik elnöke, inkább a Jobbik Vona pártja. Az elemző szerint a pártvezető lépése válasz lehet a G. Fodor Gábor által néhány éve felvetett Jobbik-dilemmára is, miszerint az emberek el tudják-e képzelni Novákot belügyminiszterként.

Schiffer András távozásáról is beszélt a szakértő: úgy látja, a lépés a személyes mozgástér növeléséről szólhat, ahogy az az interjúból kiolvasható volt. Török Gábor szerint ha valami nem tett jót a zöld pártnak, akkor az ez, és az LMP legnagyobb problémája jelenleg, hogy a választók nem is igazán tudnak a létezéséről.

Szóba került a Fidesz-kormányzás is, erről az elemző kifejtette: soha ennyire tudatosan nem zajlott még politikai kormányzás, ez pedig egyszerre erő és támadható pont is. Mindenesetre tartalmi átalakulások nem történtek Török szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.