Vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Zsolnayhoz

A vezetőség fontos cégügyekben már nem tud nélküle döntést hozni.

MTI
2016. 06. 18. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baranya megyei napilap értesülései szerint a bíróság a vagyonfelügyelő szervezetnek a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki, miután a Zsolnayt korábban stratégiailag kiemelt gazdálkodó szervezetté minősítették.

A cikk szerint az ideiglenes vagyonfelügyelő képviselője valószínűleg hétfőn kezdi meg működését a porcelánmanufaktúrában, és azután a Zsolnay vezetősége fontos cégügyekben már nem tud nélküle döntést hozni.

A megyei napilap felidézte, hogy a Zsolnay felszámolását a közelmúltban – információi szerint – egy, a West Hungária Bau Kft.-hez köthető cég kezdeményezte, amely megvásárolta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott 413 millió forintos hitelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.