Vasárnapi munka: a KDNP új javaslattal állt elő

A kereszténydemokraták két kötelező vasárnapi pihenőnapot szeretnének a kereskedelemben dolgozóknak.

MTI
2016. 06. 03. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harrach Péter frakcióvezető a pénteki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: keresztényszociális pártként mindig a munkavállalók oldalán álltak, és folyamatosan konzultálnak, hogy a kereskedelmi dolgozók valamiképpen elviselhető helyzetbe kerüljenek a vonatkozó jogszabály visszavonása után.

Jelezte: a két szabad vasárnap mellett azt is szeretnék, ha a nagycsaládosok, a kisgyermekesek vagy a gyermeküket egyedül nevelők mentesülnének a vasárnapi munkavégzés alól és ilyen beosztást csak saját kérésre kapnának. A kisebbik kormánypárt emellett a vasárnapi munkavégzést 8 órában maximálná, és fontosnak tartaná az alapbérek emelését is.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint két számjegyű béremelésre lenne szükség a kereskedelemben dolgozók számára. Kitért arra is, hogy javasolják, december 24-e is legyen a jövőben munkaszüneti nap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.