Villám csapott a ház kéményébe

Többségében esővízzel teli pincékhez hívták a tűzoltókat hétvégén.

MTI
2016. 06. 21. 5:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajdu Márton hozzátette: hétfő estétől kedd hajnalig országszerte elszórtan érkeztek a hívások. Mostanáig harmincöt helyre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb esetben kidőlt fa, leszakadt faág miatt.

Számos helyen okozott gondot a hirtelen lezúduló eső miatt felgyülemlő víz pincékben és házakban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több helyen a jégeső rongált meg háztetőket. Egy Hajdú-Bihar megyei településen, Szentpéterszegen villám csapott egy ház kéményébe, egy embert kórházba vittek a mentők – tette hozzá az OKF szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint öt keleti megyében – Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg – továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban is készülni kell olyan heves zivatarokra, amelyet viharos szél kísér, és nagy méretű jég is eshet. Emellett rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.