Vona országjárásra indul

A választási győzelemre, a kormányzásra való felkészülésre koncentrál a jövőben a pártelnök.

MTI
2016. 06. 01. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik elnöke az M1 szerda reggeli műsorában azt mondta: a frakció vezetésével azért bízta meg Volner Jánost, mert ő maga „minden porcikájával” a választási győzelemre és az utána következő sikeres kormányzásra kíván koncentrálni.

Vona Gábor közölte, országjárásra indul. A lakossággal folytatandó nemzeti konzultációjuk három fő témaköre a korrupció, az oktatás és az egészségügy. Emellett, a kormányzásra való felkészülés jegyében, a párthoz kapcsolódó holdudvar, továbbá nemzetközi kapcsolataik megerősítésére fókuszál – tette hozzá.

A tisztújítási eredményeket „ebben a nehéz, korszakhatárt jelző időszakban” pozitívan értékelte Vona Gábor, s azt mondta, vasárnap óta a Jobbik olyan nemzeti néppárt, amelyben sokféle hang megfér. Kiemelte: az ügyekre kell koncentrálni – ha egy probléma határozottabb fellépést igényel, akkor úgy, ha pedig konszenzusos megoldást, akkor úgy kell megoldani.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnökének keddi kijelentésére, miszerint már régen „le kellett volna váltania” Kovács Bélát, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselőjét, Vona Gábor azt mondta: ha megfelelő bizonyítékok állnak rendelkezésre, és ha az illetékes hatóságok lezárják az ügyet, akkor fogja meghozni döntését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.