A Jobbik nem kér Orbán közös hadseregéből

A miniszterelnök Tusványoson beszélt az európai haderőről.

MTI
2016. 07. 29. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus gumicsontnak minősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn egy európai hadsereg létrehozását szorgalmazta, és kitért arra, hogy korábban egy erről szóló szocialista felvetést visszautasítottak kormánypárti politikusok.

Mint mondta, a közös európai hadseregre vonatkozóan 2009-ben már készült egy koncepció, ami a fegyveres erők szinkronizálását és a katonasággal kapcsolatos jogok központosítását tartalmazta. Erre nemet kell mondani – hangoztatta Kulcsár Gergely.

A jobbikos képviselő bírálta, hogy a kormány nem költ eleget a hadseregre, szerinte 30 százalékkal csökkentek a katonai célú kiadások, miközben egy ütőképes haderőre a GDP 3,6 százalékát kellene költeni.

Megjegyezte azt is, hogy a határvédelem területén továbbra is az önálló határőrség létrehozása mellett vannak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.