Budapesten akciózott a TEK

Két férfit állítottak elő a Szövetség utcában. A bejelentők fegyvert láttak, de csak utánzat volt.

MNO
2016. 10. 28. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akciózottt a Terrorelhárítási Központ Budapesten, a Szövetség utcában – tudta meg a Blikk.

A TEK az MNO érdeklődésére azt közölte, hogy két emberrel szemben intézkedtek. A Blikk azt írta, hogy egy férfi elbarikádozta magát. A terrorelhárítók ezt úgy pontosították, hogy nem volt barikád, és fegyver sem, az ügyet pedig már átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján azt közölte: péntek reggel érkezett bejelentés egy VII. kerületi, Szövetség utcai ingatlanból arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendőrkapitányság beosztottjainak.

Az ingatlan átvizsgálását követően a két férfit a kerületi kapitányságra előállították, elszámoltatásuk folyamatban van. A házkutatáskor lefoglalt fegyvert vagy annak utánzatát – amely az elsődleges adatok airsoft-fegyver – szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. A közleményben kiemelték: valótlan az a sajtóban megjelent információ, amely szerint bárki elbarikádozta magát a rendőri intézkedés előtt vagy annak során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.